Stockholms domkyrkokör

— en kör med passion och uttryck, där både tradition, utveckling och viljan att nå nya mål är ledstjärnan.

279822905_290093749998933_5542882567504152942_n.jpeg

Följande moment ingår i provsjungningen:

  • Egen vald sång
    Du förbereder och tar med egen not. Om du önskar ackompanjemang, ta även med not i rätt tonart.

  • Omfångstest

  • Gehörsövning

  • Rytmövning

  • A vista-läsning

Höstens provsjungningar är nu slutförda och kören är fulltalig. Är du intresserad av att provsjunga för vikarie- eller reservplats finns möjlighet till det.

 

Vi tjänstgör i Stockholms domkyrkoförsamling och repeterar på torsdagar i fina lokaler på Stortorget i Gamla Stan. Vår konsertlokal är ingen mindre än Storkyrkan, vilket innebär att vi ofta har en internationell publik med många turister.

Här ger vi både konserter och medverkar i mindre ensembler vid högmässor.

Kören framträder även i församlingens två andra kyrkor, den välrenommerade musikkyrkan S:t Jacob vid Kungsträdgården samt S:ta Clara kyrka vid Centralen.

 

Vi älskar det vi gör och har mycket kul tillsammans. Kören har rest till både Kisa och Seoul, sjungit Bowie på Globen och slagit publikrekord i Storkyrkan.

 

Under läsåret 2022-23 kommer kören att bl a sjunga tillsammans med Nils Landgren med vänner, framföra det årligt återkommande W.A. Mozarts Requiem tillsammans med fantastiska solister och musikensemblen Rebaroque.
Benjamin Brittens färgstarka kantat Saint Nicolas framförs med en engelsk stjärntenor i rollen som helgonet Nicolas, som är ursprunget till vår moderna jultomte.


Under våren medverkar vi i en tonsättarfestival kring Carl Unander-Scharins musik. Vi framför även den lettiske tonsättaren Erik Esenvalds gripande Passion and Resurrection samt avslutar vårterminen med dunder och brak, pukor och trumpeter då kröningsmusik står på tapeten.
Med den konserten firar vi både 500-årsjubileet av riket Sveriges grundande, kung Carl XVI Gustafs trontillträde och nästan exakt på dagen 70-årsjubileet av den brittiska drottning Elizabeth II:s kröning.

 

Att sjunga med oss innebär en hel del egen instudering då vi sjunger ofta och mycket. Du är alltså en van sångare med god notläsnings-förmåga. En solistisk inställning är ett plus.

 

För ytterligare upplysningar om kören och bokning av provsjungning, kontakta körens dirigent:


Johan Hammarström

johan.hammarstrom@svenskakyrkan.se

08—723 30 41