top of page

Sverigepremiär för Bob Chilcotts Christmas Oratorio. Ett spännade verk där du får följa hela berättelsen och dessutom delta tillsammans med Stockholms domkyrkokör, blåsarensemble ur Kungl Hovkapellet, Mattias Wager vid orgeln under ledning av Johan Hammarström.

Bob Chilcott:
Christmas Oratorio

5 december 2021 kl 15 och 17

chilcott_fb.jpg

Den brittiske tonsättaren Bob Chilcott har kallats »a contemporary hero of British Choral Music«. Som professionell sångare i King’s Singers, genrebred musiker och som tonsättare intar han en rangplats i det engelska musiklivet. Som körtonsättare har han inte minst blivit associerad med sina fantastiska kompositioner och arrangemang av engelska julsånger.

I dagens konsert blir det Sverigepremiär på hans Christmas Oratorio från 2019. Julstämning »de luxe« utlovas i detta verk där vi får följa hela julberättelsen. Änglar, herdar, vise män, Josef och Maria intar olika musikaliska roller, som varvas med poetiska texter från 1500-1800-talet. Alla lyssnare inbjuds också att delta i de julpsalmer som ingår i verket. Kom och sjung med i julens berättelser tillsammans med Stockholms domkyrkokör och blåsarensemble!

Stockholms domkyrkokör
Blåsarensemble ur Kungl. Hovkapellet
Mattias Wager orgel
Johan Hammarström dirigent

Köp biljetter här

bottom of page